Zijn Frituurwagens en Foodtrucks veilig ?
Foodtrucks en Frituurwagens behoren qua ontwerp tot de veiligste manier om maaltijden te verstrekken.
Het aanbieden van afhaalmaaltijden en niet-alcoholische dranken om mee te nemen is toegelaten tot ten laatste 22 uur. In dat geval moet die dienstverlening zo georganiseerd worden dat er geen wachtrijen ontstaan.
De levering van maaltijden is ook toegelaten tot 22 uur. Dranken die bij de maaltijd horen, kunnen meegeleverd worden. Enkel dranken leveren is echter niet toegelaten. Na 20u mogen enkel niet-alcoholische dranken meegeleverd worden.
Afhaalrestaurants, bedrijven die aan huis leveren, drive-ins, broodjeszaken, snacks en frietkoten blijven tot 22 uur toegelaten. Uitbaters moeten de hygiënische maatregelen respecteren en erop letten dat er geen lange wachtrijen ontstaan.
Foodtrucks en frituurwagens voldoen, door het specifieke concept, zeker aan deze regelgeving.
Foodtrucks en Frituurwagens zijn veiliger omdat ze altijd buiten opgesteld staan.
Door de opstelling in open lucht is er meer ruimte beschikbaar om afstand tussen de mensen te garanderen. Bovendien is er ook nog de natuurlijke luchtstroom, waardoor het virus niet in de omgeving kan blijven circuleren.
Foodtrucks en Frituurwagens zijn veiliger dan andere restaurants omdat er minder contact is met werknemers.
- Het personeel staat sowieso verder van de klanten
- Bovendien werd er nog een extra afscherming geplaatst, dit in aanvulling van de reeds bestaande
- Het aantal personeelsleden is beperkt
- Er is geen roterend personeel dat vrij rondloopt
- Geen gedoe aan inkom, vestiaire of toiletten
- Direct contact komt nooit voor
Er zijn duidelijke en zichtbare procedures die ook gemakkelijk gehandhaafd kunnen worden.
Door het mobiele karakter zijn alle activiteiten van het personeel zichtbaar. Er is bijvoorbeeld geen afgescheiden keuken ...
Foodtrucks en Frituurwagens voldoen aan dezelfde veiligheids- en hygiënenormen als de traditionele restaurants.